New York, Brooklyn Bridge

New York

  • 0

Een wereldstad met torenhoge gebouwen, een adembenemende skyline en onuitputtelijke energie. New York staat bij veel mensen op de bucketlist om nog eens naar toe te gaan. Net zoals op onze bucketlist. We hadden onze drie maanden backpacken flexibel ingestoken door alleen een enkele reis te boeken naar Colombia. Gaandeweg onze reis keken we voor retourtickets naar huis vanaf Guatamala. Die bleken ontzettend behoorlijk prijzig. En dan word je creatief! We kwamen erachter dat vliegen vanaf Belize City naar New York en vervolgens van New York weer naar Amsterdam in totaal hetzelfde zou kosten als de vlucht van Guatamala naar Amsterdam. De keuze was gemaakt! Drie maanden backpacken door Latijns-Amerika en een knallende afsluiter van 5 dagen New York.

We vlogen van Belize City naar New York. In de ochtend stonden we nog op het krakend witte zand op het strand van Caye Caulker. In de avond stonden we in de witte sneeuw van New York. Het contrast alleen al was een onvergetelijke ervaring! We hadden een backpack mee vol met zomerkleding. We hebben veel laagjes over elkaar heen gedragen en op markten een warme muts en dikke handschoenen gescoord. De eerste dag was de temperatuur maar liefst 8 graden onder nul. Gelukkig werd het in de loop van de week steeds warmer. Aan het einde van de week was het overdags 10 graden. Het was een geweldige manier om onze reis van drie maanden af te sluiten! De stad geeft energie en een hoop nieuwe dromen!

Onze tips voor een onvergetelijke (betaalbare) trip naar New York!

De skyline van New York

De skyline van New York is adembenemend. En er zijn verschillende spots in de stad waar je de skyline kunt zien en het pas echt tot je doordringt hoe hoog de wolkenkrabbers zijn. Neem voor een mooi zicht op de skyline vanaf het water heb je vanaf de (gratis) ferry naar Staten Island. Als je op de achterkant van de ferry staat zie je de gebouwen steeds kleiner worden, terwijl aan de rechterkant het wereldberoemde vrijheidsbeeld steeds dichterbij komt. Een andere must do is een wandeling over de Brooklyn Bridge tussen Lower-Manhattan en Brooklyn. De hangbrug is prachtig en het uitzicht op de torenhoge gebouwen van Manhattan maakt het plaatje compleet. Zowel overdags als wanneer het donker is dit een aanrader. En als je toch al op de Brooklyn Bridge bent, kun je doorlopen naar Brooklyn. Daar kun je naar beneden richting het Brooklyn Bridge Park. Vanaf dit park aan de East Side River heb je een mooie spot gevonden voor de skyline van New York. De laatste optie is het zicht op de skyline vanaf Central Park. In dit enorme park kun je uitstekend zien hoe het park wordt omgeven door hoogbouw.

New York vanuit de hoogte

De hele dag zie je helikopters vliegen boven New York. Voor een once in a lifetime ervaring kun je een helikoptervlucht boeken om te genieten van een geweldig uitzicht. Wij vonden de bedragen iets te ambitieus en hebben gezocht naar een alternatief. Veel mensen kiezen voor het ‘Empire State Building’, de ‘Top of the Rock’ of het ‘One World Trade Center’. Een aantal van deze gebouwen zijn gratis te bezoeken met een New York City Pass. Wij hebben ervoor gekozen om deze niet te kopen. Maar dan betaal je voor de entree voor een bezoek van een van de gebouwen al snel 30 a 35 dollar per persoon. Op aanraden van een vriendin zijn we naar The View Restaurant & Lounge gegaan. We kregen een tafeltje aan het raam in het restaurant op de 48e verdieping. De vloer van het restaurant maakt een draai van 360 graden in een uur, waardoor je kunt genieten van een steeds wisselend uitzicht over de prachtige stad. Dit bezoek kun je zo duur maken als je zelf wilt. Wij kozen ervoor om twee biertjes te bestellen. Voor 18 dollar hadden we genoten van een prachtig uitzicht en een heerlijk lokaal biertje van een brouwerij uit Brooklyn.

Boek een Free Walking Tour

De beste manier om New York te leren kennen met haar geschiedenis, dagelijks reilen en zeilen en leuke weetjes doe je door een Walking Tour te boeken. Neem een kijkje op Trip Advisor en je ziet dat er minstens 100 opties zijn. Wij hebben goede ervaringen met Free Tours By Foot. We boekten twee walking tours. De ene tour was op onze allereerste dag in New York (met een temperatuur van -8 graden) door SoHo, Little Italy en China Town. De dag erna hadden we een tour naar de Brooklyn Bridge, Brooklyn Heights en DOMBO. Over beide tours waren we heel enthousiast. De tourguides kwamen zelf uit de betreffende wijken en hadden veel goede tips. Zo kwamen we erachter dat het eten in China Town fantastisch is. Je kunt er betaalbaar eten en genieten van de Chinese, Thaise, Vietnamese of Maleise keuken. Aan het einde van de tour betaal je de gids het bedrag dat jij vond dat de tour waard was. Je begrijpt dus al dat de guides daardoor extra hun best doen tijdens de tour zodat ze aan het einde een hoge waardering krijgen.

Eten in China Town

Tijdens de tour door China Town kregen we tips voor goede restaurants om te eten. Een verborgen pareltje is restaurant WoHop. Er zijn er twee in China Town, 1 is op straatniveau en voor de toeristen. Het echte goede eten vind je als je de smalle trap afgaat naar de kelder. Dan zit je tussen de locals en eet je ongelofelijk lekker Aziatisch eten. Inmiddels schijnen velen de plek te kennen, maar het voelt echt alsof je een geheimpje hebt ontdekt in New York.

Wandelen langs de Hudson River

We hebben erg genoten van onze wandeling vanaf Downtown Manhattan langs de Hudson River richting het noorden. Er zijn goede wandelpaden en om je heen zijn veel hardlopers en fietsers. Je geniet van de hoogbouw in Manhattan en het uitzicht over de Hudson River met daarachter Jersey City. Er zijn gave vastgoedontwikkelingen gaande aan de rivier. We zijn doorgelopen naar de High Line Park, een verhoogd stadspark dat is gebouwd op een oude spoorweglijn van 2,2 kilometer lang. Bovendien ben je dan in de buurt van de Chelsea Market, een foodmarkt in een industrieel pand waar je je hart kunt ophalen aan overheerlijke hapjes en gerechten.

New York was een geweldige ervaring. De stedentrip heeft ons zeker geholpen om alvast in het Westerse ritme te komen en te wennen aan de kou. Op 14 januari 2017 kwamen aan op Schiphol Airport. Daar werden we verrast door familie en vrienden. Een warm thuiskomen en een schat vol ervaringen waarmee we volop van kunnen nagenieten.

AUTHOR

Marieke

All stories by: Marieke
1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.