If you have BIG dreams you will grow into them…

 • 0

Waarom wil je graag voor een langere periode reizen? Deze vraag is ons in 2016 door verschillende mensen gesteld. We konden onze redenen uitleggen maar het echte gevoel overbrengen is onmogelijk. Toch willen we je inspireren. Waarom? Omdat we zelf hebben ervaren hoe het is om drie maanden lang je droom in realiteit te beleven.

Iedereen heeft dromen. Voor ons was dat om samen wat langer te reizen. Als we het lot hadden laten bepalen om wel of niet op reis te gaan, zonder zelf actie te ondernemen, dan was onze droom geen realiteit geworden. De gelegenheid om drie maanden op reis te gaan diende zich niet spontaan aan. De gelegenheid hebben we zelf gecreëerd. Dat kostte geduld, inspanning en denkwerk. Maar we zijn er voor gegaan. We gunnen anderen dezelfde ervaring om te beleven hoe het voelt om dromen te verwezenlijken. Heb je een droom? Doe er iets mee! We beloven je, je krijgt er geen spijt van!

Onze reis was intens bijzonder. We hebben het voorrecht dat we het samen als stel hebben beleefd. We kunnen onze ervaringen delen en blijven herinneren. Reizen maakt je rijker! Herinneringen worden tenslotte steeds mooier. We zijn gezegend met onze gezondheid. Daardoor waren we in staat alles uit onze reis te halen.

Telkens als we reizen is het een verrijking voor ons leven. We hebben veel mensen ontmoet. Ieder mens is uniek en heeft zijn eigen kijk op het leven. We hebben onze zintuigen ingezet om ons te laten inspireren en te leren van mensen, cultuur, omgevingen en situaties. We hebben dit gereflecteerd naar ons eigen leven. Het gaf ons soms behoorlijke eye-openers. Dit hebben we opgeschreven zodat we er straks op terug kunnen grijpen. Tijdens reizen bepaal je volledig je eigen koers. De regie om te doen waar je gelukkig van wordt is heerlijk. Dat is voor ons vrijheid.

We boekten een enkeltje naar Colombia. Voor ons is opnieuw bevestigd; “If you make no plans, everything goes by plan”. Tijdens reizen leer je luisteren naar je gevoel. Dat kan je projecteren op je eigen leven door deze te zien als een reis. Er zijn momenten in je leven dat je sterk genoeg bent voor een meerdaagse hike door de bergen. Maar er zijn ook momenten in je leven dat je niet anders wilt dan rust en kalmte in je hangmat op het strand.

Op dit moment zitten we aan de Caribische kust van Belize en genieten we nog even van de laatste warmte. Vanmiddag vliegen we namelijk naar New York om onze fantastische ervaring met vijf dagen in deze bruisende stad af te sluiten.

En onze volgende bestemming? Weer naar huis, onze reis vervolgen. We laten onze dromen spreken…

AUTHOR

Marieke

All stories by: Marieke
2 comments
 • Cato
  REPLY

  Prachtig verslag, jullie droom is uitgekomen.
  Bedankt dat we zo heerlijk mochten meegenieten van jullie belevenissen.

  Liefs Pa en Ma

 • Jet
  REPLY

  Tijdens reizen bepaal je volledig je eigen koers. De regie om te doen waar je gelukkig van wordt is heerlijk. Dat is voor ons vrijheid.

  Amen! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.